Skip to main content

Opslagtank materiaal

U bent van plan om een opslagtank aan te schaffen, maar u weet nog niet precies welk materiaal het beste geschikt is voor uw opslagtank? Wij weten sinds 1971 alles over opslagtanks en helpen u graag bij de materiaalkeuze voor uw opslagtank.

Opslagtank materiaalkeuze

Opslagtanks worden veelal gebouwd met RVS 304, RVS 316, aluminium, staal of kunststof. De keuze tussen deze materialen wordt voornamelijk bepaald door de eigenschappen van de stoffen die u verwerkt, de eisen die gesteld worden aan bijvoorbeeld voedingsindustrie en de locatie waar de opslagtank komt te staan. Hieronder per opslagtank materiaalsoort een samenvatting.

AISI 304 (RVS 304)

AISI 304 (1.4301) bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel. In zogenaamde zachtgegloeide toestand is deze legering niet-magnetisch en niet hardbaar. In koudvervormde toestand is dit materiaal zwak magnetisch. RVS 304 is weinig gevoelig voor vorming van chroomcarbiden tijdens laswerkzaamheden.

AISI 316 (RVS 316)

AISI 316 (EN 1.4401) is een meer corrosiebestendige maar duurdere legering met 16% chroom, 10% nikkel en 2% molybdeen. RVS 316 is beter dan RVS 304 bestand tegen zoutcorrosie. Hierdoor wordt dit materiaal vaak toegepast in de scheikundige industrie.

Aluminium

Aluminium opslagtanks worden voornamelijk gebruikt voor de opslag van droge stoffen / granulaat / korrels. Een aluminium opslagtank is makkelijk te reinigen en heeft een glad oppervlakte met weinig wrijvingsweerstand. Aluminium is niet-corrosief en wordt daardoor veel toegepast voor opslagtanks in de voedingsindustrie, kunstofindustrie en chemische industrie.

Staal

Wordt later bijgewerkt.

Kunststof

Wordt later bijgewerkt.

Opslagtank materiaalkeuze advies

Wij denken graag met u mee en helpen u van a-tot-z bij uw project. Onze engineers hebben veel ervaring met diverse materiaalsoorten voor diverse gebruiksdoelen en toepassingen. Neem contact met ons op voor advies. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw opslagtanks en gebruikte opslagtanks en silo's.


Reyimpo BV

Reyimpo BV is het adres voor uw inkoop en verkoop van opslagtanks en silo's. Neem contact met ons op voor zowel gebruikte als nieuwe opslagtanks en silo’s.

Contact

Laatste nieuws

Nieuwsbrief